THE M3

POPOLNOMA NOVA BMW M3 LIMUZINA

Testna vožnja Stopite v stik z nami

BMW M3 Competition Limuzina, BMW M3 Limuzina, BMW M340i xDrive in M340d xDrive Limuzina.

BMW M3 Limuzina združujejo zmogljiva razmerja in značilno tridelno zasnovo (motor, potniški prostor in prtljažnik) s štirimi vrati z vrhunsko športnostjo, tako značilno za M, najmočnejšo črko na svetu. Kvartetu drznih značajev poveljuje BMW M3 Competition Limuzina z impresivnih 510 KM in 650 Nm navora. Opremljen je z visokozmogljivim agregatom BMW M TwinPower Turbo, 8-stopenjskim menjalnikom M Steptronic s funkcijo Drivelogic, opcijskim sistemom štirikolesnega pogona M xDrive*, aktivnim M diferencialom in številnimi tehnologijami, ki izvirajo iz sveta motošporta, s čimer zagotavlja največjo vozno dinamiko – tako pri vsakdanji rabi kot na dirkališču. BMW M3 Limuzina razvije zelo dinamičnih 480 KM in 550 Nm navora. Kombinacija pogona na zadnji kolesni par in optimalno prilagojenega ročnega 6-stopenjskega M menjalnika omogoča izjemno dinamičen slog vožnje, kupe pa spremeni v purističnega čistokrvnega športnika. Modelsko serijo zaokrožata BMW M340i xDrive in BMW M340d xDrive Limuzina: poleg privlačne oblike športni limuzini navdušujeta s posebno uravnoteženo mešanico športnosti, učinkovitosti in priročne vsakodnevne uporabnosti.

* M xDrive bo predvidoma na voljo od poletja 2021.

PRIMERJAVA AVTOMOBILOV BMW M3 LIMUZINA.

Najpomembnejša dejstva o zmogljivosti na kratko: oblika, pogonski sklop, podvozje in največja moč.

BMW M3 Competition Limuzina

Največja vozna dinamika z zadnjim pogonom ali M xDrive.
 • Visoko zmogljiv BMW M TwinPower Turbo 6-valjni bencinski motor z 510 KM
 • Hiter 8-stopenjski menjalnik M Steptronic s sistemom Drivelogic
 • Zadnji pogon ali na vsa štiri kolesa M xDrive*
 • 375 kW (510 KfM), 650 Nm, 0 – 100 km/h v 3,5 sek

BMW M3 Limuzina.

Puristična vozna dinamika z zadnjim pogonom in ročnim menjalnikom.
 • Visoko zmogljiv BMW M TwinPower Turbo 6-valjni bencinski motor z 480 KM
 • Ročni 6-stopenjski M menjalnik s kratkim in natančnim prestavljanjem
 • Športni pogon na zadnja kolesa za največ čustev na meji
 • 353 kW (480 hp), 550 Nm, 0–100 km/h v 4.2 sek

BMW M340i xDrive Limuzina

Popolna kombinacija športnosti, udobja in primernosti za vsakodnevno uporabo.
 • BMW M TwinPower Turbo 6-valjnii bencinski motor z 374 KM
 • 8-stopenjski Steptronik Sport menjalnik
 • BMW xDrive
 • 275 kW (374 hp), 500 Nm, 0–100 km/h v 4.5 sek

BMW M340d xDrive Limuzina

Moč in učinkovitost v kombinaciji z neomejeno primernostjo za vsakodnevno uporabo.
 • BMW M TwinPower Turbo 6-valjni bencinski motor z 374 KM
 • 8-stopenjski Steptronik Sport menjalnik
 • BMW xDrive
 • 275 kW (374 hp), 500 Nm, 0–100 km/h v 4.5 sek

BMW M3 COMPETITION LIMUZINA – POUDARKI IZDELKA.

Vozna dinamika in oblikovne značilnosti BMW M3 Competition Limuzina.

BMW M3 Competition Limuzina kaže, kolikšen odmerek motošporta je mogoč v BMW serije 3 Limuzina. Najzmogljivejši model med BMW M3 Limuzina je opremljen z vrstnim 6-valjnim bencinskim motorjem BMW M TwinPower Turbo visoke zmogljivosti s 510 KM ter številnimi tehnologijami pogonskega sklopa in podvozja, ki izvirajo iz sveta motošporta. Interakcija z opcijskim sistemom štirikolesnega pogona M xDrive* v kombinaciji z aktivnim M diferencialom pomeni, da lahko voznik te edinstvene športne limuzine vedno pričakuje vrhunsko raven značilne vozne dinamike M, najmočnejše črke na svetu. Zmogljiva sorazmerja in značilna tridelna zasnova (motor, potniški prostor in prtljažnik) vizualno poudarjajo atletski značaj vozila. Izrazni M oblikovni elementi, kot so karbonska streha s pokrovom antene v obliki plavuti in neprekinjena črna bočna pragova, pa določajo izrazite poudarke motošporta na zunanjosti. Notranjost BMW M3 Competition Limuzina je s številnimi M značilnostmi zelo elegantnega videza, medtem ko je njena razporeditev dosledno usmerjena k vozniku.

* M xDrive bo predvidoma na voljo od poletja 2021.

BMW M3 LIMUZINA – POUDARKI IZDELKA.

Vozna dinamika in oblikovne značilnosti BMW M3 Limuzina.

BMW M3 Limuzina je puristična športna limuzina z izjemnimi voznimi lastnostmi. Za to so odgovorni pogonska enota BMW M TwinPower Turbo visoke zmogljivosti s 480 KM, zadnji pogon in visoko razvite tehnologije, ki izvirajo iz sveta motošporta, kot je na primer M posebno podvozje z aktivnim M diferencialom. Popolnoma prilagojen ročni 6-stopenjski M menjalnik s kratkimi prestavnimi časi in natančnim pretikanjem omogoča posebej intenzivno interakcijo med voznikom in vozilom. Atletska tridelna zasnova (motor, potniški prostor in prtljažnik) s štirimi vrati in značilni M oblikovni elementi ustvarjajo samozavesten in nekonvencionalen pristop, ki nedvoumno kaže na športni potencial BMW M3 Limuzina.

BMW M340i xDRIVE IN BMW M340d xDRIVE LIMUZINA – POUDARKI IZDELKA.

Vozna dinamika in oblikovne značilnosti BMW M340i xDrive in BMW M340d xDrive Limuzina.

BMW M340i xDrive in BMW M340d xDrive Limuzina imata izrazito športen značaj – tako vizualno kot po tehnološki plati – hkrati pa sta nadvse primerna za vsakodnevno uporabo. Privlačni poudarki v kovinski barvi Cerium Grey skupaj z dvojno ledvičko BMW mrežaste zasnove in športno notranjostjo poudarjajo dinamični značaj vozila. Zmogljiva in učinkovita motorja BMW M TwinPower Turbo z močjo do najv. 374 KM v interakciji z natančno uglašenimi komponentami podvozja, kot je prilagodljivo M podvozje, pa zagotavljata športni užitek v vožnji in optimalne vozne lastnosti.

MOTORJI IN TEHNIČNI PODATKI O BMW M3 LIMUZINA.

BMW M3 Competition Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 10,2
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 234

BMW M3 Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 10,8
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 248

BMW M340i xDrive Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7,3 – 7,0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 167 – 159

BMW M340d xDrive Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 5,7 – 5,3
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 149 – 139

Lakiranje BMW Individual v kovinski barvi Skyscraper Grey in razširjeno usnjeno oblazinjenje BMW Individual ter usnjene obloge na sliki bodo najverjetneje na voljo od 03/2021. Lakiranje BMW Individual v kovinski barvi Aventurine Red III bo predvidoma na voljo od 07/2021.

Prikazane vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in porabo energije so bile določene v skladu z Uredbo (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazan razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo 1999/94/ES in Uredbo v trenutno veljavni različici. Prikazane vrednosti temeljijo na porabi goriva, vrednostih CO2 in porabi energije v skladu z voznim ciklom NEDC za razvrstitev.

Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v “Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov”, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.bmw.si/emisije.